Testimonials

Some kind words and reflections from the people Simoon has worked with.

In English:

She brings creative inspiration and nature-based transformation.
John P.Milton, founder Way of Nature

In Dutch:

Simoon brengt energie in ontwikkelprocessen door management én medewerkers te stimuleren om de eigen kennis en kunde in te zetten. Ze raakt de kern/fundament van de gewenste ontwikkeling en weet deze ook in een breder perspectief te plaatsen, die past bij de organisatie en haar omgeving. Door haar grote ervaring in procesbegeleiding kan ze veel (innovatieve) methoden en technieken inzetten waardoor resultaat, creativiteit en enthousiasme ontstaat. Organisatieontwikkeling gaat op een natuurlijke manier samen met leiderschaps- en teamontwikkeling.
René von Reth, hoofd P&O gemeente Oss

Simoon is een zeer creatieve denker en bevlogen procesbegeleider. Zij verstaat de kunst van het doorvragen en confronteren. Tegelijkertijd zorgt ze voor een veilige omgeving voor de deelnemers. Een teamdag met Simoon is altijd een combinatie van doen, ervaren en reflecteren. Simoon creëert door haar ‘zijn’ en haar ‘vermogen te schakelen’ als het proces hier om vraagt een enorme toegevoegde waarde als procesbegeleider.
Anja van Esch, procesbegeleider gemeente Oss

Simoon is zeer gedreven, energiek en enthousiast. Zij weet met een persoonlijke benadering de juiste snaar te raken en de vraag achter de vraag te vinden. Ze biedt geen standaard-oplossing, maar juist maatwerk en heeft daarbij een energieke aanpak. Ze biedt daarmee ruimte vooverrassende invalshoeken en laat je zelf je eigen oplossend vermogen ontdekken.
Gerwin van Eert, senior gebiedsmanager Brainport Park

Ik ken Simoon Fransen als een bevlogen en inspirerend adviseur en procesbegeleider. Ze kan mensen raken en organisatie in beweging brengen door verbindingen te leggen op inhoud en praktijk. Vernieuwing, verandering en verbetering met mensen is haar vakgebied, waarin ze via dialoog en vernieuwende werkvormen resultaten bereikt. Simoon weet de kern te raken.
Drs. Renske v. Grinsven, strategisch adviseur Native Consulting

Ik kan u van harte adviseren om Simoon in te zetten bij verander trajecten. Simoon denkt actief met u mee. Ze bekijkt uw organisatie en uw probleem en voelt goed aan waar gevoeligheden en kansen zitten. Vervolgens kan Simoon met leuke, uitdagende, out of te box, creatieve methoden u en uw organisatie aan het denken zetten. Ze voelt de groepsdynamiek goed aan en stuurt bij waar nodig. Ze durft vragen te stellen, zodat het gaat waar het over moet gaan, waardoor de groep op een dieper niveau met elkaar in dialoog het gesprek voert en een stap vooruit kunt zetten. Haar kracht is om het beste uit mensen te halen. Daarnaast vind ik het erg knap dat ze zich niet met de inhoud ‘bemoeit’ en zich houdt bij haar rol als facilitor. Simoon heeft mij geholpen met een sessie met directeuren om te kijken hoe een bepaald proces verloopt en waar verbeterpotentieel zit. Ze heeft me overtuigd om een niet traditionele aanpak te kiezen, namelijk eerst uitdagende stellingen bespreken in dialoog en vervolgens het droomproces modelleren oftewel knutselen en kleien…. Het was een groot succes en deze verrassende werkvorm zorgde er voor dat deze mensen uit hun comfortzone kwamen, uit hun traditionele rol en dat we een gedragen proces dat recht deed aan alle belanghebbenden. Fantastisch!
Yuen Olivia (Cofely Energy Solutions BV)

Samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap zijn begrippen waar een hele lading achter schuilt. Het betreft een proces waar mensen bij betrokken zijn en waar leren voorop staat. Dit kan alleen in een vertrouwde omgeving en sfeer en door iemand die vertrouwd wordt. Simoon vult dit uitstekend in. Door haar innemende persoonlijkheid, haar openheid en haar kennis/ervaring geeft zij de deelnemers een vertrouwd gevoel, er is niets dat niet gezegd kan worden. Door haar jarenlange ervaring weet ze als geen ander het proces zeer zorgvuldig vorm te geven. In mijn specifieke opdracht staat de ontwikkeling van een team van ongeveer 25 mensen centraal. Een nieuw team met nieuwe, gezamenlijke, uitdagingen. Van dromen naar doen en van alleen naar samen. Simoon heeft dit heel fijn begeleid.
Frank van de Leur | Hoofd/Programmamanager | Bedrijfsvoering & ICT

Met Simoon is het heerlijk samenwerken. Dat komt omdat ze zo scherp en nieuwsgierig is. Ze heeft een bijzonder gevoel voor wat echt belangrijk is. En het mooie is dat ze ook in staat is om dat helder te benoemen. Simoon laat mensen in hun waarde en weet ze uit te dagen op hun talenten en verborgen capaciteiten. Daarmee is het resultaat van het werken met Simoon altijd het gezamenlijk resultaat van de inzet van veel betrokken mensen.
Ik vind Simoon een zeer kundige teamcoach en inspirerende facilitator. Met haar kennis van onder meer Creative Problem Solving, Theory U en Lean Thinking is ze in staat om mensen doortastend naar betekenisvolle resultaten te loodsen. Daarom vind ik het heerlijk om met Simoon samen te werken!
Erik op ten Berg MSc, creativity professional, Pioen consult

Simoon is een open, energieke, positieve maar vooral zelf ook creatieve mediator die zeer goed bij is op het gebied van hedendaagse trends en een intrinsieke drive heeft te gaan voor een betere toekomst. Ze beschikt over een heel arsenaal van anekdotes, tools en werkvormen die ideaal zijn voor  procesbegeleiding, organisatieontwikkeling en het vinden van creatieve antwoorden bij (duurzaamheids)vraagstukken.
Rob de Vrind, Duurzaamheidscoördinator School voor de Toekomst

Comments are closed.